onsdag den 19. marts 2014

Diddl er ved at være in igen. Specielt ventes det at Israel går helt bananas!

Så blev det tid til et indlæg igen! Weee!
Efter en dejlig uge i Haifa, som sluttede af med et par dage sammen med de andre volontører fra Israelsmissionen, er vi nu kommet tilbage til vores dejligste, skønneste, længe ventede, ualmindeligt fantastisk kære hjem på Hebron Road, Jerusalem.

Weekenden gik med at fejre Purim på allerhøjeste niveau med alt, havd det indebærer: Klæd-ud-tøj, masser af pynt, gudstjeneste i både en messiansk menighed og en synagoge (som i øvrigt havde et absurd højt lydniveau i form af skraldere, musikinstrumenter og diverse andre larmende elementer, så det var umuligt at høre noget som helst af, hvad der foregik + to timer udover pga. ødelagte øregange), hebraiske purim-viser og ikke mindst "Hamans-øre-kager". Purim er en slags fastelavnslignende fest, hvor jøderne fejrer, at deres folk ikke blev udryddet af den onde Haman (læs Esters bog - meget spændende fortælling).

Denne uge står på ekstremt spændende og gribende undervisning i kristendommens jødiske rødder by Kristoffer and David. Vores lækre undervisning er blevet krydret med relevante "locations", her at nævne Oliebjerget, Getsemane Have, Tempelpladsen, Grædemuren, Davidsbyen, Hizkias Tunnel og diverse hellige kirker. Vi er meget grebet af Guds Ord, som vores gode lærere så fantastisk og på en  forståelig måde fremlægger for os. Herunder får vi også et meget større indblik i sammenhængen mellem gamle og ny testamente og en større forståelse af jødedommen, og hvordan Jesus og evangeliet herom bare passer perfekt ind i det hele.

Se billederne (allesammen fra Haifa) og videoen!
link: https://vimeo.com/89267766


Der arbejdes på plejehjemmet "Ebenezer"


Her ses et smukt tempel i nattelys - ejet af religionen Bahai, som har hovedcenter i Haifa





Byen Haifa - set netop fra Bahai's tempel (læg mærke til brudeparret som bliver fotograferet ved rundkørselen) 



Purim-gudstjeneste i den messianske menighed - ømt


Strandtur


Den sætter lidt de danske vandmænd i perspektiv....






Ingen kommentarer:

Send en kommentar