onsdag den 2. april 2014

Meningsfuldt arbejde, meningsfuld natur, meningsfuld aprilsnar - MENINGSFULD GUD

Av av av, hvor har den foregående uge været indholdsrig! (her snakker vi uge 13)
Ugen var delt op i to "dele": halvdelen af dagene hos organisationen "Chosen People's Ministry" og den anden halvdel på tur med de andre volontører fra Den Danske Kirke.

Chosen People's Ministry er en diakonal organisation, som arbejder med socialt udsatte mennesker i samfundet. Her fik vi lov til at møde mange spændende mennesker og fik et indblik i deres arbejde. Vi var bl.a. i Tel Aviv, hvor vi var med til at dele suppe ud til hjemløse og prostituerede, hjalp til med noget praktisk arbejde på deres hovedkontor her i Jerusalem (det er lidt som om, at de har fået et indtryk af, at vi er trænede i at slibe maling af ting for derefter at male det igen - for det gjorde vi også her - meget sjovt) og pakkede kasser med mad til jøder, som har brug for det.

Sjov på en hverdagsaften


Her er Thomas så flittigt i gang med malerpenslen hos Chosen People's Ministry's hovedbase i Jerusalem

Tirsdag-Onsdag var vi så på endnu et fantastisk eventyr i Guds smukke natur! Her stod den på badning i Det Døde Hav og i Ein Gedi (et frodigt naturreservat i en dal fyldt med vandfald og vandhuller), solopgang på Masada (hertil kan knyttes en ALT for kort nattesøvn, da vi skulle op kl. 3.45 - av!) og herefter det vigtigste og mest udfordrende: En rebtur i Wadi Darga. Sidstnævnte er en slags vandretur ned gennem en kløft i ørkenen fyldt med udfordringer som klatring, rapelling, voldsomme rutsjeture på klipper og vilde udspring i dybe vandhuller. Det skal lige siges, at halvdelen af denne tur foregik i vand mindst op til navlen og komplet gennemblødt tøj og tasker. ENORMT fed tur!
Desuden var vores overnatningssted helt i top! : En hippie-lignende-nordmandshytte-lyskædeklædt-ørkenplads med bålplads, udendørs sofaer og ikke mindst en folkeaktie fra Christiania i Danmark.

Badning i Ein Gedi

Ein Gedi
Ein Gedi

Det Døde Hav

Det Døde Hav
Det Døde Hav... er en fest!

Hygge ved bålet i den føromtalte "hippie-lejr"

Solopgang på Masada kl. 05.45


Smuk udsigt fra Masada - Gud holder!

Wadi Darga 

Wadi Darga - begejstring!

Wadi Darga

Wadi Darga


OG OG OG - UGENS BEDSTE GRIN:
Da det jo var første april i går skulle vi selvfølgelig deltage i finurlighederne. Vi havde især to sjove episoder:
1. I en syv-mands-bil fik vi bildt Aleksandra ind, at det dryppede med vand fra den nyvaskede bils loft. Det var dog bare Solveig som sad og hældte det i hovedet på hende fra en flaske (se videoen! følg linket: https://vimeo.com/90787145)
2. Karoline var desværre forhindret i at tage med os til Vestbredden i går (der kommer indlæg om vores oplevelser der foregik der, til slut på denne uge). Dette udnyttede vi ved at skræmme hende lidt med, at vi var fanget på Vestbredden og ikke kunne komme over grænsen til israelsk område før dagen efter. Karoline var bare desværre lidt for kvik, og hun virkede kun naiv i få antal minutter inden hun opdagede, hvilken dejlig dato det var.
Pinligt for dem - sjovt for os andre :-)

Der kommer i øvrigt også snart en Karoline-produceret video om oplevelserne, vi har beskrevet i dette indlæg. Så følg med herinde!
Guds fred!

3 kommentarer:

  1. Og tak Solveig, for dine indlæg. Jeg kan næsten høre din stemme fortælle ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Fedt mor! Det er dog ikke mig, som skriver alle indlæggene (det er bare min mail, vi bruger til det). Men du kan jo prøve at gætte lidt med på, hvem der skriver hvornår ;-)
      Men ja, lige det her indlæg var mig der skrev ;-)

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet